مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

افسردگي زنان خانه دار يكي از معضلاتي است كه تمام اعضاي خانواده را درگير خود مي‌كند. مسئوليت‌هاي سنگين خانه، نداشتن‌زمان كافي براي توجه به خود، از بين‌رفتن استقلال، محدودشدن توانايي پيشرفت ازجمله دلايلي بروز افسردگي در زنان خانه‌دار است. بااين‌حال با توجه به نقش زنان در مديريت امور خانه و تاثيرشان بر همسر و فرزندان، بايد توجه ويژه‌اي به مشكلات شناختي و روحي آن‌ها داشت. بنابراين اگر متوجه تغييراتي در عادات و رفتار خودتان يا عزيزتان در چند وقت اخير شده‌ايد، حتما براي درمان و دريافت راهكار از متخصصين كمك بگيريد. مي‌توانيد به صورت تلفني نيز مشاوره افسردگي دريافت نماييد.

منبع: افسردگي زنان خانه دار | علائم و راه درمان سندرم افسردگي زنان خانه دار

افسردگي زنان خانه دار

اگرچه خانه‌داري به‌خودي‌خود دليلي براي افسردگي نيست. بااين‌حال نوع نگاه و رفتار فرد اين موضوع را به عامل خطري براي ابتلا به افسردگي تبديل مي‌نمايد. البته زنان به‌طوركلي در ابتلا به افسردگي آسيب‌پذيرتر از مردان هستند. خانه‌داري براي برخي از آن‌ها تبديل به دليلي براي توقف انگيزه فعاليت و پيشرفت مي‌شود و اين موضوع مي‌تواند باعث افسردگي فرد شود.

زنان با گسترش راه‌هاي ارتباطي اين روزها بيشتر از پيش متوجه پيامدهاي منفي افسردگي‌شان شده‌اند. زنان خانه دار با وجود تمام مشغله هاي روزمره‌شان، فرصت كمتري براي تعامل دارند. شايد به همين دليل كمتر كسي پي به وضعيت رواني آنان مي‌برد. جالب است بدانيد كه طبق تحقيقات رابطه معناداري بين افسردگي زنان خانه دار و نارضايتي زناشويي يافت شده است. پس متخصصان تعجيل در مداخله و درمان اين نوع افسردگي را ضروري مي‌دانند.

علائم افسردگي زنان خانه دار

احساس غم و ناراحتي، بي‌انگيزه بودن براي رسيدگي به فعاليت‌هاي داخل خانه، تنهايي و گوشه‌نشيني و همين‌طور بدرفتاري با فرزندان يا همسر همگي از نشانه‌هاي ابتلا به افسردگي در زنان خانه‌دار هستند. درصورتي‌كه شما يا هريك از اطرافيان‌تان درگير اين مشكلات شده، بهتراست از يك روانشناس براي تغيير اوضاع كمك بگيريد. براي آشنايي بيشتر با علائم افسردگي در زنان كليك كنيد. در ادامه به ساير علائم براي تشخيص افسردگي زنان خانه دار پرداخته‌ايم.

  • بي اشتهايي و كاهش وزن شديد
  • بروز انواع اختلالات خواب
  • جسماني سازي (در اين شرايط افسردگي بصورت دردهاي بدني مثل سردرد، كمردرد، تب و… تظاهر مي‌يابد)
  • بي حوصلگي و تمايل به تنهايي
  • به يك كار خاص و بي‌فايده پرداختن (مثلا خانمي هر روز بي دليل 5 تا كيك مي‌پزد)
  • معنا و مفهومي در زندگي اش ندارد
  • به موبايل يا تلويزيون اعتياد شديد دارد
  • تمايلي به خروج از منزل ندارد
  • با كساني كه قبلا احساس نزديكي داشت، معاشرت نمي‌كند
  • وابستگي مرضي به برخي افراد خانواده (گاهي يك دوست)

دلايل ايجاد افسردگي زنان خانه دار

همان‌طور كه گفته‌شد خانه‌داري به‌تنهايي نمي‌تواند دليلي براي ابتلاي زنان به افسردگي باشد، اما همراه شدن آن با برخي موضوعات مي‌تواند آن را به عامل خطري براي افسردگي تبديل نمايد. از مهم‌ترين دلايل ايجاد افسردگي در زنان خانه‌دار مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. براي آشنايي با ساير انواع افسردگي كليك كنيد.

بي‌توجهي به خود

يكي از رايج‌ترين مشكلات زنان خانه‌دار اين است كه آن‌ها به‌تدريج خود را فراموش مي‌كنند و در رسيدگي به امور خانه و تربيت فرزندان غرق مي‌شوند. اين موضوع باعث خواهد شد زمان كمتري را به خود و فعاليت‌هايي براي تفريح اختصاص دهند. يكي از تأثيرات اين سبك از زندگي در درازمدت ابتلاي فرد به افسردگي است.

از بين رفتن استقلال

خانه‌داري در اكثر مواقع به اين معناست كه فرد كار و درآمد مستقلي براي خود ندارد و اين به معناي وابستگي مالي به ديگران است. با توجه به تأثيري كه استقلال مالي و همين‌طور داشتن شغل و درآمد شخصي در اعتمادبه‌نفس و استقلال فرد دارد، مي‌توان پيش‌بيني كرد كه خانه‌داري با ايجاد وابستگي به همسر باعث بروز افسردگي در خواهد شد.

احساس پوچي از دلايل اصلي افسردگي زنان خانه دار

شاغل بودن و يا شركت در كلاس‌هاي آموزشي در محيط بيرون از خانه باعث ايجاد دايره وسيعي از ارتباطات و آموزش نكات جديدي مي‌شود. علاوه بر اين كار ، پيشرفت و ارتقا احساس كفايت و توانمندي ايجاد خواهد كرد. به همين خاطر مي‌توان گفت خانه‌داري با محروم كردن فرد از اين تجربيات باعث احساس افسردگي در وي خواهد شد.

احساس تنهايي

بسياري از زنان خانه‌دار بخش زيادي از زمان روزانه خود را به‌تنهايي مي‌گذرانند و با توجه به تأثيري كه تنهايي و دور بودن از اجتماع در سلامت روان باقي مي‌گذارد، شايد بتوان اين موضوع را يكي از دلايل مهم افسردگي در زنان خانه‌دار دانست.

بيشتر بخوانيد : علائم افسردگي شديد

7 راه مقابله اي و درمان افسردگي زنان خانه دار

با توجه به اينكه جنس مؤنث و همين‌طور خانه‌داري دو عاملي هستند كه مي‌توانند فرد را نسبت به افسردگي آسيب‌پذير نمايند پس بهتر است نسبت به سلامت روان خود حساسيت داشته باشيد و درصورتي‌كه نشانه‌هاي افسردگي را در خود احساس مي‌كنيد از يك مشاور براي درمان كمك بگيريد. ازجمله راهكارهايي كه براي پيشگيري يا درمان افسردگي توصيه مي‌شوند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

1- زمان‌هايي را به خود اختصاص دهيد

سعي كنيد براي طول روز و هفته خود برنامه‌ريزي كنيد و در اين برنامه علاوه بر امور خانه و تربيت فرزندان زمان‌هايي را نيز به خود اختصاص دهيد. در اين زمان‌ها مي‌توانيد هر فعاليتي كه به آن علاقه داريد را انجام دهيد و يا از اين زمان‌ها براي مطالعه و پيشرفت شخصي استفاده كنيد. نكته‌اي كه بايد در اين برنامه‌ريزي به آن توجه داشته باشيد اين است كه رسيدگي به مسائل خانه و همين‌طور اختصاص زمان‌هايي به خودتان، دو موضوعي هستند كه هردو به توجه شما نياز دارند و به‌هيچ‌عنوان نبايد يكي از آن‌ها را بر ديگري ترجيح دهيد.

2- هدف‌گذاري كنيد

سعي كنيد با توجه به شرايط و علاقه‌مندي‌هايتان اهدافي را براي خود در نظر بگيريد و سپس براي رسيدن به اين اهداف تلاش كنيد. اين اهداف مي‌تواند موضوعات ساده‌اي مثل يادگيري يك كار هنري و يا تصميم‌گيري براي يادگيري يك زبان جديد يا ادامه تحصيل باشد. آنچه اهميت دارد اين است كه شما در جهت موضوعي كه به آن علاقه داريد فعاليت‌هاي مثبتي را انجام دهيد.

3- كنترل امور را در دست خود بگيريد

شما هرچه استقلال بيشتري داشته باشيد، احساس بهتري نسبت به خود و توانايي‌هايتان خواهيد داشت. پس از همين الان شروع كنيد. ليستي از كارهاي روزانه‌تان تهيه كنيد. آن‌ها را به دو دسته قابل كنترل و خارج از كنترل تقسيم كنيد. به كمك درمانگرتان آن‌ها را بررسي كنيد. سپس به مرور زمان اموري كه در كنترل تان هست را بيشتر كنيد.

4- حدود كارهاي خود را مرز بندي كنيد

افسردگي بيماري‌است كه به راحتي مي‌توانيد بر آن غلبه كنيد. در برخي متدهاي درماني به بيمار مي‌گويند در طول روز ساعات مشخصي را براي غصه خوردن تعيين كنيد. در اين روش شما وقت كافي براي‌پرداختن به امور ديگر خواهيد داشت.

5- دايره ارتباطي خود را وسيع‌تر كنيد

اگر احساس مي‌كنيد خانه‌داري باعث كمرنگ شدن ارتباطات شما شده و به همين خاطر احساس تنهايي و افسردگي مي‌كنيد، بهتر است راهي براي پيدا كردن دوستان جديد پيدا كنيد. ايجاد روابط اجتماعي جديد و به‌ويژه برقراري ارتباط با افرادي كه شرايطي مشابه شما دارند مي‌تواند احساس مثبتي از درك شدن و همدلي را براي شما ايجاد نمايد. طي تحقيقات افسردگي زنان خانه دار ي كه در هيچ اجتماعي شركت نداشتند بيشتر از ساير خانم‌ها بود.

6- استرس را از زندگي تان دور كنيد

زندگي همه آدم‌ها داراي فراز و نشيب هايي است. استرس بخشي از زندگي شماست. هرگز قادر به حذف كامل استرس نخواهيد بود. بلكه مي‌توان آن را كنترل كرده و با مهارتهايي مثل كنترل استرس آن را كاهش دهيد. پيشنهادمي‌كنيم براي شروع عوامل استرس زاي محيط را به كمك روانشناس بررسي كنيد. سپس با طبقه بندي آن ها در صدد حذفشان حركت كنيد.

7- كمك بگيريد

اگر نشانه‌هاي افسردگي را در خود احساس مي‌كنيد و يا فكر مي‌كنيد به تنهايي توانايي جلوگيري از بروز اين معضل را نداريد، حتما از يك روانشناس متخصص كمك بگيريد. به خاطرداشته باشيد كه افسردگي اختلالي نيست كه به‌خودي‌خود بهبود يابد، بي‌توجهي به درمان آن مي‌تواند باعث افزايش شدت يا مزمن شدن آن بشود. در كنار اين مسائل افسردگي شما كيفيت ارتباط با همسر و همين‌طور تربيت فرزندان يا رسيدگي به امور خانه را نيز تحت تأثير قرار مي‌دهد و به عبارتي علاوه بر خودتان ساير اعضاي خانواده نيز تحت تأثير افسردگي شما قرار مي‌گيرند. به همين خاطر بهتر است نسبت به درمان اين اختلال در خود حساسيت كافي را داشته باشيد. براي آشنايي با بهترين راه درمان افسردگي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي زنان خانه دار مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

چه دلايلي براي افسردگي در زنان خانه‌دار وجود دارد؟

احساس تنهايي، نداشتن زمان كافي براي رسيدگي به خود و همين‌طور احساس پوچي يا نداشتن استقلال ازجمله مسائلي است كه باعث افسردگي در زنان خانه‌دار خواهد شد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: افسردگي زنان خانه دار | علائم و راه درمان سندرم افسردگي زنان خانه دار

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/9  ] [ ۱۷ ] [ newmiind ] [ ]

زنان خانه دار موفق چگونه بايد زندگي كنند؟ شادي و موفقيت را زنان خانه‌دار هم مي‌توانند تجربه كنند. طي سال‌هاي اخير ميزان سطح تحصيلات زنان نسبت به گذشته افزايش پيدا كرده و همين موضوع سبب شده كه توقع آن‌ها براي داشتن استقلال مالي و داشتن جايگاه اجتماعي بالا برود. برخي از زنان از همان ابتدا خانه‌داري را انتخاب مي‌كنند و برخي ديگر شاغل هستند، اما با تولد فرزند و يا شرايط كاري سخت، ترجيح مي‌دهند خانه‌دار شوند. اگر خانه داري را متضاد با شاغل بودن مي‌دانيد و باور به موفقيت زنان خانه دار نداريد، حتما تا انتهاي اين مقاله با ما همراه باشيد. براي آشنايي بيشتر با مفهوم موفقيت در زندگي كليك كنيد.

منبع: زنان خانه دار

زنان خانه دار

زنان خانه‌دار، زمان خود را در طول روز به نظافت خانه، شستشو، آشپزي، مراقبت و نگه‌داري از فرزندان و … اختصاص مي‌دهند. موضوعي كه در اين رابطه وجود دارد، اين است كه آيا خانه‌داري شغل محسوب مي‌شود يا خير. چراكه اغلب زنان خانه‌دار معتقد هستند كه در حال انجام يك شغل تمام وقتي مي‌باشند كه هيچ گونه مزد و حقوقي براي آن دريافت نمي‌كنند، البته در واقع درست نيز مي‌باشد.

طي سال‌هاي اخير سعي شده به شغل خانه داري، از ديد ديگري نگاه شود؛ به طوري كه هنوز هم به عنوان يك شغل شناخته نمي‌شود اما مي‌توان در جهت بيمه زنان خانه دار ، اقداماتي انجام داد.

نگرش زنان به مقوله خانه داري

معمولا زنان خانه دار داراي دو ديد متفاوت به زندگي مي‌باشند كه همين موضوع سبب مي‌شود كه به زندگي احساس خوب و يا بدي داشته باشند.

1.شغل خانه‌داري، سرمايه‌گذاري عشق براي عزيزان

دسته‌اي از زنان خانه‌دار خودشان با رضايت كامل اين شغل را انتخاب مي‌كنند و از اينكه نقش زن خانه‌دار و يك مادر را ايفا كنند، رضايت كامل دارند. در واقع داشتن احساس خرسندي در كنار همسر و فرزند و همينطور برقراري آرامش و نظم بيشتر در خانه براي‌شان رضايت بخش‌تر است.

2.قشر كناره‌گير جامعه

برخي ديگر از زنان خانه دار در اعماق وجود خودشان احساس خوبي نسبت به خانه‌دار بودن ندارند، و آن را هم معني با كناره‌گيري از جامعه مي‌دانند. در واقع آن‌ها احساس مي‌كنند كه از جامعه دور مانده‌اند و قابليت خاصي ندارند.

اين تفكر نيز تا حدودي غلط است، چراكه زنان خانه‌دار در زندگي مسئوليت بالايي دارند، اما در كنار آن بايد تلاش كنند تا به موفقيت برسند. اگر به اجبار همسر خود، مسئوليت خانه‌داري را انتخاب كرده‌ايد، حتما سعي كنيد از يك مشاوره خانواده براي توافق مجدد در زندگي كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره خانواده كليك كنيد.

آيا موفقيت براي زنان خانه دار معنايي دارد؟

مفهوم دقيق موفقيت وابسته به ديدگاه افراد است و هر فردي درك و نگرش متفاوتي نسبت به آن دارد. از موضوعات مهم در زمينه خانه‌داري اين است كه يك زن پس از ازدواج درگير زندگي نشود و زندگي چند بعدي داشته باشد، به اين معنا كه علاوه بر توجه به زندگي شخصي همسر و فرزندان و رسيدگي به امور خانه، داراي بعد اجتماعي، فردي، معنوي، تفريح و … نيز باشد.

اگر باورداريد كه خانه داري مانع از موفقيت شما شده، حتما براي دريافت خدمات مشاوره فردي كليك كنيد.

آيا خانه داري به صورت تمام وقت خوب است؟

انتخاب خانه داري براي بسياري از افراد به اين معني است كه زمان زيادي را صرف امور خانه نمايند. تمامي زنان بايد در كنار احتصاص زمان براي خانواده، تلاش كنند به علايق و نيازهاي خود نيز رسيدگي نمايند و زماني را نيز براي خودشان اختصاص دهند.

توصيه مي‌شود كمي در خلوت به خود فكر كنيد كه آيا پس از چندين سال كه فرزندان‌تان بزرگ شدند و هر كدام به دنبال زندگي خود رفتند، شما چه احساسي نسبت به زندگي داريد، آيا از اينكه وقت خود را به خانوده‌تان اختصاص داده‌ايد، خرسند هستيد يا خير.

برخي از زنان پس از چندين سال كه انرژي خود را صرف فرزندان‌شان مي‌كنند، تمايل دارند فرزندان نيز در سنين بزرگسالي وقت خود را براي مادرشان اختصاص دهند. در حالي كه هر انساني حق دارد براي خواسته‌هاي خودش تلاش كند؛ بنابراين ممكن است در آينده فرزندتان مسير خود را از شما جدا كند و حتي قدردان شما نباشد و اين موضوع به اين معناست كه شما بايد به آينده خود نيز فكر كنيد.

زنان خانه دار موفق

در اين قسمت به راهكارهايي اشاره كرده‌ايم كه به كمك آن‌ها مي‌توانيد جزو زنان خانه دار موفق باشيد.

1. داشتن برنامه ريزي

براي اينكه بتوانيد به امور فرزندان خود و همينطور امور مرتبط با خانه رسيدگي كنيد، لازم است برنامه ريزي داشته باشيد كه اينكارها تمامي وقت شما را در طول روز نگيريد.

برخي از روزهاي هفته را براي انجام كارهاي زياد خانه همچون شست و شو، اتو كشيدن لباس‌ها و … اختصاص دهيد تا بتوانيد از موقعيت‌هايي كه ايجاد مي‌شود به بهترين شكل ممكن براي خود استفاده كنيد.

2. تقويت اعتماد به نفس

ميزان اعتماد به نفس، رضايت و خودباوري تان را تقويت كنيد. در واقع خودپنداره مثبت از عوامل كليدي براي رسيدن به موفقيت مي‌باشد، بنابراين لازم است كه به توانايي‌هاي خود ايمان داشته باشيد.

فراموش نكنيد كه زنان خانه دار ستون‌هاي اصلي زندگي هستند و داراي نقش مهمي در رشد و پرورش فرزندان خود مي‌باشند. در واقع پرورش و همينطور موفقيت تحصيلي فرزندان، پيشرفت شغلي همسر، آرامش خانه و … همگي وابسته به نقش زنان خانه‌دار است.

3. رشد توانايي‌ها و قابليت‌هاي دروني

تمامي زنان خانه‌دار، به غير از خانه‌داري داراي توانايي‌ها و استعدادهاي ديگري نيز هستند كه مي‌توانند در جهت شكوفا كردن آن حركت كنند.

اگر به رشته ورزشي، تحصيلي و يا هنري علاقه‌مند هستيد، مي‌توانيد آن‌ها را دنبال كنيد و حتي اگر نمي‌توانيد از خانه خارج شويد، مي‌توانيد به صورت آنلاين از ويديوهاي آموزشي استفاده نماييد.

4. خود اشتغالي در خانه

متناسب با توانايي‌هايي كه داريد، يك حرفه را در خانه آغاز كنيد. به عنوان مثال اگر در زمينه تحصيلي فعال هستيد، به عنوان معلم خصوصي فعاليت خود را ادامه دهيد و يا پروژه‌هاي تحقيقاتي را انجام دهيد. يا اگر در زمينه هنري فعاليت داريد، مي‌توانيد آن را در خانه دنبال كنيد. داشتن استقلال مالي مي‌تواند احساس مثبت دروني شما را برانگيزد و به طور كلي رضايت بيشتري از زندگي داشته باشيد.

5. حضور فعالانه در جامعه و گسترش روابط

سعي كنيد در كنار پرداختن به خانه داري، روابط اجتماعي‌تان را نيز افزايش دهيد. با زناني ارتباط بگيريد كه احساس مي‌كنند در زندگي موفق هستند، براي اينكار لازم نيست دقيقا مشابه آن‌ها عمل كنيد ولي مي‌توانيد از تجربه‌هاي‌شان در زمينه‌هايي كه به آن‌ها علاقه داريد، استفاده كنيد. بهتر است از اتفاقاتي كه در جامعه رخ مي‌دهد، اطلاع داشته باشيد و همواره به اطلاعات عمومي خود اضافه كنيد.

6. سرمايه گذاري اقتصادي

به عنوان زن خانه دار موفق لازم است اطلاعات خود را در زمينه اقتصادي بالا ببريد و در بازار بورس، سهام، سكه و دلار سرمايه گذاري كنيد.

7. تقويت حس مسئوليت پذيري در اعضاي خانواده

خانه‌دار بودن به اين معني نيست كه مادر تمام كارهاي اعضاي خانواده را انجام دهد و در اين زمينه هيچ كدام از اعضا به او كمك نكنند.

لازم است مسئوليت‌هاي خانه را در ميان اعضاي خانواده خود متناسب با توانايي‌هايي كه دارند، تقسيم كنيد و از همگي بخواهيد كه به شما كمك كنند. اين كار سبب مي‌شود كه شما زمان كافي براي پرداختن به كارهاي مورد علاقه خود را داشته باشيد و در كنار ديگر اعضاي خانواده زندگي مستقل خود را نيز در پيش بگيريد.

از ديگر مزيت‌هاي تقسيم مسئوليت در ميان اعضاي خانواده، اين است كه با بر عهده گرفتن مسئوليت كارها از سوي هر كدام از اعضا، اگر شما يك روز هم در خانه نباشيد، مشكلي رخ نخواهد داد.

در صورتي كه پس از استفاده از تمامي راهكارهاي ارائه شده در اين مقاله از سايت ذهن نو، بازهم به عنوان يك زن خانه‌دار احساس افسردگي و يا اضطراب داريد، توصيه مي‌شود از مشاوران و روانشناسان اين مركز كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه زنان خانه دار موفق مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره آنلاين با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: زنان خانه دار

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/27  ] [ ۰۸ ] [ newmiind ] [ ]

افسردگي زنان خانه دار يكي از معضلاتي است كه تمام اعضاي خانواده را درگير خود مي‌كند. مسئوليت‌هاي سنگين خانه، نداشتن زمان كافي براي توجه به خود، از بين رفتن استقلال، محدود شدن توانايي پيشرفت ازجمله دلايلي است كه باعث افسردگي در زنان خانه‌دار مي‌شود. بااين‌حال با توجه به نقش زنان در مديريت امور خانه و تاثيرشان بر همسر و فرزندان، بايد توجه ويژه‌اي به مشكلات شناختي و روحي آن‌ها داشت. بنابراين اگر متوجه تغييراتي در عادات  و رفتار خودتان يا عزيزتان در چند وقت اخير شده‌ايد، حتما براي درمان و دريافت راهكار از متخصصين كمك بگيريد. مي‌توانيد به صورت تلفني نيز مشاوره افسردگي دريافت نماييد.

افسردگي زنان خانه دار

اگرچه خانه‌داري به‌خودي‌خود نمي‌تواند دليلي براي افسردگي باشد، بااين‌حال نوع نگاه و رفتار فرد مي‌تواند اين موضوع را به عامل خطري براي ابتلا به افسردگي تبديل نمايد. علاوه بر اينكه زنان به‌طوركلي در ابتلا به افسردگي آسيب‌پذيرتر از مردان هستند، خانه‌داري براي برخي از آن‌ها تبديل به دليلي براي توقف انگيزه فعاليت و پيشرفت مي‌شود و اين موضوع مي‌تواند باعث افسردگي فرد شود.

احساس غم و ناراحتي، بي‌انگيزه بودن براي رسيدگي به فعاليت‌هاي داخل خانه، تنهايي و گوشه‌نشيني و همين‌طور بدرفتاري با فرزندان يا همسر همگي مي‌توانند از نشانه‌هاي ابتلا به افسردگي در زنان خانه‌دار باشند. درصورتي‌كه شما يا هريك از اطرافيان‌تان درگير اين مشكلات شده بهتر است از يك روانشناس براي تغيير اوضاع كمك بگيريد. براي آشنايي بيشتر با علائم افسردگي در زنان كليك كنيد.

دلايل ايجاد افسردگي زنان خانه دار

همان‌طور كه گفته شد خانه‌داري به‌تنهايي نمي‌تواند دليلي براي ابتلاي زنان به افسردگي باشد، اما همراه شدن آن با برخي موضوعات مي‌تواند آن را به عامل خطري براي افسردگي تبديل نمايد. از مهم‌ترين دلايل ايجاد افسردگي در زنان خانه‌دار مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

بي‌توجهي به خود

يكي از رايج‌ترين مشكلات زنان خانه‌دار اين است كه آن‌ها به‌تدريج خود را فراموش مي‌كنند و در رسيدگي به امور خانه و تربيت فرزندان غرق مي‌شوند. اين موضوع باعث خواهد شد زمان كمتري را به خود و فعاليت‌هايي براي تفريح اختصاص دهند. يكي از تأثيرات اين سبك از زندگي در درازمدت ابتلاي فرد به افسردگي است.

از بين رفتن استقلال

خانه‌داري در اكثر مواقع به اين معناست كه فرد كار و درآمد مستقلي براي خود ندارد و اين به معناي وابستگي مالي به ديگران است. با توجه به تأثيري كه استقلال مالي و همين‌طور داشتن شغل و درآمد شخصي در اعتمادبه‌نفس و استقلال فرد دارد، مي‌توان پيش‌بيني كرد كه خانه‌داري با ايجاد وابستگي به همسر باعث بروز افسردگي در خواهد شد.

احساس پوچي از دلايل اصلي افسردگي زنان خانه دار

شاغل بودن و يا شركت در كلاس‌هاي آموزشي در محيط بيرون از خانه باعث ايجاد دايره وسيعي از ارتباطات و آموزش نكات جديدي مي‌شود. علاوه بر اين كار ، پيشرفت و ارتقا احساس كفايت و توانمندي ايجاد خواهد كرد. به همين خاطر مي‌توان گفت خانه‌داري با محروم كردن فرد از اين تجربيات باعث احساس افسردگي در وي خواهد شد.

احساس تنهايي

بسياري از زنان خانه‌دار بخش زيادي از زمان روزانه خود را به‌تنهايي مي‌گذرانند و با توجه به تأثيري كه تنهايي و دور بودن از اجتماع در سلامت روان باقي مي‌گذارد، شايد بتوان اين موضوع را يكي از دلايل مهم افسردگي در زنان خانه‌دار دانست.

 

 

پيشگيري و درمان افسردگي زنان خانه دار

با توجه به اينكه جنس مؤنث و همين‌طور خانه‌داري دو عاملي هستند كه مي‌توانند فرد را نسبت به افسردگي آسيب‌پذير نمايند پس بهتر است نسبت به سلامت روان خود حساسيت داشته باشيد و درصورتي‌كه نشانه‌هاي افسردگي را در خود احساس مي‌كنيد از يك مشاور براي درمان كمك بگيريد. ازجمله راهكارهايي كه براي پيشگيري يا درمان افسردگي توصيه مي‌شوند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

زمان‌هايي را به خود اختصاص دهيد

سعي كنيد براي طول روز و هفته خود برنامه‌ريزي كنيد و در اين برنامه علاوه بر امور خانه و تربيت فرزندان زمان‌هايي را نيز به خود اختصاص دهيد. در اين زمان‌ها مي‌توانيد هر فعاليتي كه به آن علاقه داريد را انجام دهيد و يا از اين زمان‌ها براي مطالعه و پيشرفت شخصي استفاده كنيد. نكته‌اي كه بايد در اين برنامه‌ريزي به آن توجه داشته باشيد اين است كه رسيدگي به مسائل خانه و همين‌طور اختصاص زمان‌هايي به خودتان، دو موضوعي هستند كه هردو به توجه شما نياز دارند و به‌هيچ‌عنوان نبايد يكي از آن‌ها را بر ديگري ترجيح دهيد.

هدف‌گذاري داشته باشيد

سعي كنيد با توجه به شرايط و علاقه‌مندي‌هايتان اهدافي را براي خود در نظر بگيريد و سپس براي رسيدن به اين اهداف تلاش كنيد. اين اهداف مي‌تواند موضوعات ساده‌اي مثل يادگيري يك كار هنري و يا تصميم‌گيري براي يادگيري يك زبان جديد يا ادامه تحصيل باشد. آنچه اهميت دارد اين است كه شما در جهت موضوعي كه به آن علاقه داريد فعاليت‌هاي مثبتي را انجام دهيد.

دايره ارتباطي خود را وسيع‌تر كنيد

اگر احساس مي‌كنيد خانه‌داري باعث كمرنگ شدن ارتباطات شما شده و به همين خاطر احساس تنهايي و افسردگي مي‌كنيد، بهتر است راهي براي پيدا كردن دوستان جديد پيدا كنيد. ايجاد روابط اجتماعي جديد و به‌ويژه برقراري ارتباط با افرادي كه شرايطي مشابه شما دارند مي‌تواند احساس مثبتي از درك شدن و همدلي را براي شما ايجاد نمايد. طي تحقيقات افسردگي زنان خانه دار ي كه در هيچ اجتماعي شركت نداشتند بيشتر از ساير خانم‌ها بود.

كمك بگيريد

اگر نشانه‌هاي افسردگي را در خود احساس مي‌كنيد و يا فكر مي‌كنيد به تنهاي توانايي جلوگيري از بروز اين معضل را نداريد، حتما از يك روانشناس متخصص كمك بگيريد. به خاطر داشته باشيد كه افسردگي اختلالي نيست كه به‌خودي‌خود بهبود پيدا كند، بي‌توجهي به درمان آن مي‌تواند باعث افزايش شدت يا مزمن شدن آن بشود. در كنار اين مسائل افسردگي شما كيفيت ارتباط با همسر و همين‌طور تربيت فرزندان يا رسيدگي به امور خانه را نيز تحت تأثير قرار مي‌دهد و به عبارتي علاوه بر خودتان ساير اعضاي خانواده نيز تحت تأثير افسردگي شما قرار مي‌گيرند. به همين خاطر بهتر است نسبت به درمان اين اختلال در خود حساسيت كافي را داشته باشيد. براي آشنايي با بهترين راه درمان افسردگي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع : افسردگي زنان خانه دار

 

سؤالات متداول

احساس تنهايي، نداشتن زمان كافي براي رسيدگي به خود و همين‌طور احساس پوچي يا نداشتن استقلال ازجمله مسائلي است كه باعث افسردگي در زنان خانه‌دار خواهد شد.

   

 منبع : افسردگي زنان خانه دار

 


:: بازديد از اين مطلب : 1

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/2/25  ] [ ۱۲ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 3
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب